Ενημερωθείτε πως να
ατμίζετε με σωστό και ασφαλή τρόπο
ΑΤΜΙΖΩ ΜΕ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΑΓΟΡΑΖΩ
ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
ΣΙΓΑΡΕΤΑ
[5]
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΤΜΙΖΕΙΣ
ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Προτιμώ επώνυμες εταιρείες και εξειδικευμένα καταστήματα
Οι επώνυμες εταιρείες κατέχουν όλα τα έγγραφα που πιστοποιούν τη νομιμότητα, την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων τους.
Το εξειδικευμένο προσωπικό τους έχει τη δυνατότητα να με συμβουλέψει και να με καθοδηγήσει, έτσι ώστε να χρησιμοποιώ σωστά το ηλεκτρονικό μου τσιγάρο.
Αγοράζω νόμιμα και πιστοποιημένα προϊόντα
Οι συσκευές ατμίσματος διαθέτουν τις πιστοποιήσεις CE και ROHS.
Τα σετ και οι ατμοποιητές έχουν κοινοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Μητρώο Ατμιστικών Προϊόντων και διαθέτουν μοναδικό κωδικό ec-id.
Τα υγρά αναπλήρωσης χωρίς νικοτίνη, τα αρώματα και τα Shake & Vape διαθέτουν Δελτία Δεδομένων Ασφαλείας στα ελληνικά και έχουν κοινοποιηθεί στο Εθνικό Μητρώο Χημικών Προϊόντων εάν απαιτείται.
Τα υγρά αναπλήρωσης με νικοτίνη διαθέτουν Δελτία Δεδομένων Ασφαλείας στα ελληνικά, έχουν κοινοποιηθεί στο Εθνικό Μητρώο Χημικών Προϊόντων και στο Ευρωπαϊκό Μητρώο Ατμιστικών Προϊόντων.
Διαθέτουν μοναδικό κωδικό ec-id που πιστοποιεί την κοινοποίησή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία προϋποθέτει την καταλληλότητα των συστατικών τους για χρήση σε ηλεκτρονικό τσιγάρο και τη διενέργεια ελέγχων των εκπομπών τους όταν ατμίζονται.
Ελέγχω πάντα τη συσκευασία των υγρών αναπλήρωσης
Τα υγρά αναπλήρωσης με νικοτίνη πρέπει να πωλούνται σε φιαλίδιο των 10ml με ειδικό καπάκι που δεν μπορεί να παραβιαστεί από παιδιά. Η συσκευασία τους πρέπει να διαθέτει όλες τις απαραίτητες προειδοποιήσεις για την υγεία, βάσει της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τον καπνό (TPD II) και φυλλάδιο οδηγιών χρήσης στα ελληνικά.
Η συσκευασία των υγρών αναπλήρωσης, ακόμα και όταν δεν περιέχουν νικοτίνη θα πρέπει να είναι εναρμονισμένη με τη νομοθεσία για την Ταξινόμηση, Επισήμανση και Συσκευασία των προϊόντων που περιέχουν χημικές ουσίες ή μείγματα χημικών ουσιών (CLP 1272/2008). Οι πληροφορίες που περιέχει θα πρέπει να είναι στα ελληνικά.
Χρησιμοποιώ σωστά το ηλεκτρονικό μου τσιγάρο
Ακολουθώ πιστά τις οδηγίες χρήσης που συνοδεύουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο ή τον ατμοποιητή μου.
Δεν ατμίζω με τη συσκευή μου τίποτε άλλο πέραν του υγρού αναπλήρωσης που αποτελείται από συστατικά εγκεκριμένα για χρήση σε ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Τα εγκεκριμένα συστατικά είναι προπυλενογλυκόλη, φυτική γλυκερίνη, απιονισμένο νερό, νικοτίνη έως 20mg/ml και αρωματικές ουσίες.
Ποτέ δεν καταφεύγω σε προϊόντα από μη εγκεκριμένους προμηθευτές για οικονομικούς λόγους ή για πειραματισμό
Τα προϊόντα που πωλούνται από μη εγκεκριμένους προμηθευτές, δεν είναι εναρμονισμένα με τη νομοθεσία. Πιθανότατα, περιέχουν μη ασφαλή συστατικά για άτμισμα, αμφιβόλου προελεύσεως και ποιότητας, με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μου.
Επιλέγω πάντα συσκευές συσκευές που διαθέτουν σύστημα προστασίας
Τοποθετώ τις μπαταρίες στη συσκευή με την κατάλληλη φορά / πολικότητα βάσει των ενδείξεων + / -
Αντικαθιστώ άμεσα μπαταρίες που παρουσιάζουν εμφανείς φθορές. Σε συσκευές κλειστού τύπου, αναβαθμίζω ολόκληρη τη συσκευή μόλις αντιληφθώ πτώση στην απόδοσή της.
Αγαπώ το περιβάλλον και ανακυκλώνω τις παλιές μπαταρίες στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης.
Προτιμώ να φορτίζω τις αποσπώμενες μπαταρίες μου σε εξειδικευμένο εξωτερικό φορτιστή για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους καιι τη μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής τους.
ΣΩΣΤΗ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ
ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΣΑΣ
Δε φορτίζω τη συσκευή μου με φορτιστές κινητών. Χρησιμοποιώ πάντα συμβατό φορτιστή.
Δε φορτίζω τη συσκευή μου κατά τη διάρκεια της νύχτας. Φορτίζω πάντα υπό επίβλεψη για την αποφυγή υπερφόρτισης.
Δεν αποθηκεύω τις μπαταρίες μαζί με άλλα μεταλλικά αντικείμενα όπως κλειδιά, κέρματα κτλ.
Δεν αφήνω ποτέ τη συσκευή μου ή τις μπαταρίες της εκτεθειμένες σε υψηλές θερμοκρασίες πχ. αυτοκίνητο, παραλία κτλ.
Χρησιμοποιώ τις ειδικές πλαστικές θήκες για την αποθήκευση και τη μεταφορά των αποσπώμενων μπαταριών.
ΑΓΟΡΑΣΤΕ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
ΣΙΓΑΡΕΤΑ ΣΤΟ

ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΝΑ FASTVAPE ΤΩΡΑ!

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΟ - Ελευθερίου Βενιζέλου 23
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΟ - Τσιμισκή 123
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - Κομνηνών 74
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΚΕΝΤΡΟ - Πυρσινέλλα Βασ. 3